З 1 вересня 2021 року в Україні розпочинається "податкова амністія"
12:01 26.07.2021
691

Головне управління ДПС у Вінницькій області інформує, що з 1 вересня 2021 року розпочинається одноразове (спеціальне) добровільне декларування або так звана податкова амністія. Відповідний закон підписав Президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що одноразове декларування запроваджене змінами, які внасла Верховна Рада України ухваливши Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (далі – Закон).

Згідно із Законом, «Збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування — це одноразовий обов'язковий платіж, розмір якого самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору, визначених цим підрозділом, та відображається ним в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації».

Законом передбачено, що «Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи — резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об'єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об'єкти декларування, і які відповідно до цього Кодексу є чи були платниками податків».

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування або так звана податкова амністія стартує з 1 вересня 2021 року і триватиме 1 рік.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також