Екстремальні маневри на Софійській площі нанесли шкоду місту на суму близько 50 тис. гривень
20:28 10.08.2021
1322

Сьогодні зранку в історичному центрі столиці, на Софійській площі,  відбувались рекламні зйомки з використанням екстремальних елементів. Зокрема, авто дрифтували на великій швидкості посеред пішохідної зони.

Спеціальних огороджень не було встановлено. У небезпеці перебували всі пішоходи, які проходили повз.

В одному з двох автомобілів, які влаштували дрифт в центрі Києва – на Софійській площі, була співачка Alyona Alyona (справжнє ім'я Олена Савраненко).

Пізніше артистка емоційно прокоментувала поїздку в авто, яке дрифтувало. Ролик, на якому Alyona Alyona зазнята в авто після поїздки, з'явився в Instagram Stories redbullua.

"Ну і страшно, це офігенно. Класно, мені здається, не встигаєш нічого зрозуміти, що сталося...", – сказала співачка.

Зйомка не було санкціонованою, через дрифт площа забруднена малюнками шин авто, тому місцева влада звернулася в поліцію.

У поліції визнали те, що трапилося, хуліганством (ч. 2 ст. 296 ККУ). Правоохоронці з'ясували, що у центрі столиці знімали рекламний ролик. Учасників та організаторів зйомки почали розшукувати.

В Україні за хуліганство, вчинене без застосування зброї, загрожує штраф чи до п'яти років позбавлення/обмеження волі.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження.

«Організатори знехтували забороною муніципалітету на проведення дрифту на автівках, не встановили жодних огороджувальних елементів, чим створили значну небезпеку для пішоходів. Національний заповідник «Софія Київська» належить до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Екстремали забруднили та пошкодили гумою автошин кам’яну бруківку. Вважаю це неповагою до киян, до нашого величного міста. Сподіваюсь, поліція належним чином розслідує справу, визначить винних та притягне до відповідальності. Загальна сума збитків – близько 50 тис. гривень. У процесі аналізу фактів сума збитків може збільшитися», – додав Кулеба Олексій.

Інспектори благоустрою склали на організатора протокол за адміністративне правопорушення, за яким передбачено накладення штрафу до 1700 грн.

Також Київська міська державна адміністрація звернулась до поліції Києва щодо об’єктивного розслідування інциденту.

Читайте також