Франція відмовила російським журналістам у допуску до Олімпійських ігор через побоювання щодо безпеки
14:13 21.07.2024
287

Французька влада відмовила частині російських журналістів у праві висвітлювати Олімпійські ігри 2024 року з міркувань безпеки та через побоювання потенційних "шпигунів". Про це повідомив міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен в інтерв'ю газеті Le Journal du Dimanche.

Дарманен пояснив, що велику кількість осіб, які заявляли про намір висвітлювати Ігри, було відхилено. Водночас, представникам Росії, які працюють в Міжнародному олімпійському комітеті, дозволили перебувати на події. Міністр зазначив, що це рішення прийнято з принципу обережності.

Згідно з інформацією, перевірено понад 960 тисяч досьє, з яких 4 340 осіб отримали відмову у допуску до роботи на Олімпіаді чи відвідування пов'язаних з Іграми подій. Це стосується волонтерів, працівників стадіонів та членів спортивних делегацій. Дарманен повідомив, що серед відмовлених було виявлено менше сотні осіб, які могли представляти загрозу.

Міністр зазначив, що хоча ризик терористичних атак низький, існують побоювання щодо можливих кібератак, зокрема через можливість доступу до місцевих мереж.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також