Генасамблея ООН виключила росію з Ради з прав людини
19:30 07.04.2022
260

Генеральна асамблея Організації Об’єднаних Націй призупинила участь російської федерації у Раді з прав людини. Приводом для резолюції стали грубі порушення прав людини у місті Буча на Київщині.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Щойно право Росії на членство у Раді ООН з прав людини призупинили. Воєнним злочинцям немає місця в органах ООН, завданням яких є захист прав людини. Вдячний усім країнам-членам, які підтримали відповідну резолюцію Генасамблеї та обрали правильну сторону в історії", - повідомив Кулеба.

Кулеба подякував усім державам-членам, які підтримали відповідну резолюцію Генасамблеї ООН та "обрали правильний бік історії".

Рішення про вигнання Росії з Ради з прав людини ООН підтримали 93 країни із 193 членів Генеральної асамблеї. 24 проголосували проти, 58 – утрималися.

Крім РФ, це рішення не підтримали Алжир, Білорусь, ПАР, Китай, Киргизстан, Казахстан, Нікарагуа, Габон, Лаос, Конго, Куба, Малі, Іран, Сирія, Казахстан, Ефіопія, Еритрея, Болівія, Бурунді, Таджикистан, Узбекистан, Зімбабве і Північна Корея.

"Вітаю результати голосування Генасамблеї ООН за припинення членства Росії в Раді ООН з прав людини. Країні, яка вторглася в іншу країну і скоює грубі порушення прав людини, включно з воєнними злочинами, немає місця у цьому органі", - написав він. 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також