​​Гендиректор Укрпошти "помилився". 200$ замість 1000$
13:01 08.07.2021
269

Генеральний директор державної Укрпошти Ігор Смілянський заявив, що в компанії працюють листоноші, які заробляють понад $1000 в місяць

При цьому офіційна зарплата листоноші в компанії складає 6 тис. грн.

"У листоноші 6 тисяч - це ж тільки зарплата. А він отримує, наприклад, 7% з проданого, 15-30% за якість доставки, коли вони приймають платежі - за кожен платіж і т.д. У нас сьогодні є листоноші, які заробляють більше тисячі доларів", - сказав керівник Укрпошти.

Окрім того, за словами Смілянського, у деяких листонош є також неофіційні доходи - чайові від пенсіонерів і юросіб.

"Скажімо, в Києві листоноші, які обслуговують юросіб ... У них чайові доходять до 500 грн. на місяць з однієї компанії", - додав гендиректор Укрпошти.

Щомісячна зарплата самого Смілянського за умовами продовженого контракту становить 836 тис. грн на місяць.

Однак, потім Смілянський спростував свої слова. Він сказав, що помилився. Малося на увазі, що деякі листоноші продають товарів і послуг в місяць на $1000 (28 000 грн), а не отримують цю суму як зарплату. 

Публікуємо, що кажуть на це листоноші:

А знаєте,вже це все дістало, про 1000$,які заробляють листоноші,про чайові.

Я нарахунок чайових,невже хтось думає,що пенсіонер може з своєї мізерної пенсії дати чайові. Більша половина пенсіонерів не має навіть 3000.00 тисяч . А ти приносиш пенсію і в першу чергу питаєш-"Що дати до пенсії.. Може цукерки,може порошок чи мило...."

- Дитинуньо,я так чекаю тієї пенсії,бо мені вже таблетки закінчились. Ну але,щоб ти вже не двигала,то дай щось,тільки дешеве!"

А дешеве,хіба що туалетний папір. Печиво до чаю було 12грн вже 14грн. Олія для пенсіонері,це вже дуже задорого. Олію беру собі,батькам і сестрі,бо мусиш продати.

Цукерки? Не знаю,чи п.Смілянський їх їв би.

Ще,якщо від Рошену то можна їсти,а інші недуже.

Я веду до того,що я тішусь,коли у мене купили товар,а не дали 2чи 5 гривні чайові,бо в кінці місяця потрібно здати гроші,тому що хочеш більшу зарплату, а за продаж товару надбавка до зарплати виходить,аж 100 - 150грн. Але як ми доставляємо товар нікого не обходить,тільки мусиш.

І ще,коли приходиш до пенсіонера і на столі медикаменти,бо у більшості високий тиск,серцеві недуги,хворі ноги,той і немаєш совісті взяти ті чайові. А ще чайові набігають з копійок. Спочатку,як тільки прийшла на пошту,то прийдеш і даєш пенсію тай шукаєш копійки,а тобі говорять" Ай дитино не шукай,собі остав". То тепер вже й не шукаєш. То всіх чайових набігає за місяць 70- 80 грн. Зарплата: 900- авансу,1190-зарплата плюс чайові. Це за червень. Так,що виходить навіть 100$ не набігає.

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також