Головний тренер Руслан Ротань оголосив склад олімпійської збірної України з футболу для Олімпійських ігор 2024
15:06 03.07.2024
265

Головний тренер олімпійської збірної України з футболу Руслан Ротань оголосив список гравців, які будуть готуватися до участі в Олімпійських іграх 2024 року. Про це повідомляє УАФ.

Склад олімпійської збірної України

Воротарі: Яків Кінарейкін ("Дніпро-1" Дніпро), Кіріл Фесюн ("Шахтар" Донецьк), Георгій Єрмаков ("Олександрія" Олександрія).

Захисники: Максим Таловєров (ЛАСК, Австрія), Арсеній Батагов ("Зоря" Луганськ), Ілля Крупський, Євген Павлюк (обидва — "Ворскла" Полтава), Олександр Мартинюк ("Олександрія" Олександрія), Олексій Сич ("Рух" Львів), Володимир Салюк ("Чорноморець" Одеса).

Півзахисники: Максим Хлань ("Лехія", Польща), Валентин Рубчинський ("Дніпро-1" Дніпро), Артем Шулянський ("Олександрія" Олександрія), Максим Брагару, Микола Михайленко (обидва — "Динамо" Київ), Владислав Велетень ("Колос" Ковалівка), Олег Федор ("Рух" Львів), Дмитро Криськів, Кирило Сігеєв, Олег Очеретько (усі — "Шахтар" Донецьк).

Нападники: Ігор Краснопір ("Рух" Львів), Данило Сікан ("Шахтар" Донецьк).

7 липня олімпійська збірна України вирушить з Києва до Франції, де в рамках підготовки до літніх Ігор проведе два товариські поєдинки. Команда прибуде до спортивного комплексу Plaine des Sports у містечку Сен-Поль-ле-Дакс 8 липня, де розпочнеться тренувальний збір.

Перший товариський матч проти олімпійської збірної Єгипту відбудеться 14 липня на одному з полів комплексу Plaine des Sports. Друга гра проти збірної Парагваю пройде 18 липня на стадіоні "Алан Лансамен" в містечку Ажетмо.

20 березня Україна дізналася суперників на футбольному турнірі Олімпіади-2024. Перебуваючи в четвертому кошику, вона отримала в опоненти по групі В Аргентину, Марокко та Ірак. Матчі групового етапу синьо-жовті проведуть 24-го, 27-го і 30 липня. Дві найкращі команди групи В виходять до плей-оф.

Формат турніру передбачає змагання в чотирьох групах по чотири команди, з подальшим виходом у плей-оф, чвертьфінали, півфінали, матч за третє місце та фінал, який відбудеться 9 серпня у Парижі на стадіоні "Парк де Пренс".

Загалом у турнірі візьмуть участь 16 збірних, серед яких Франція (господар), Україна, Іспанія, Ізраїль, Марокко, Єгипет, Малі, Японія, Узбекистан, Ірак, Парагвай, Аргентина, США, Домініканська Республіка, Нова Зеландія та Гвінея.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також