"Гуманітарна підтримка Херсонщині: Український Червоний Хрест та МКЧХ висловлюють готовність допомогти постраждалим
18:22 08.06.2023
253

Українська гуманітарна організація Червоний Хрест висловила свою готовність надавати допомогу людям, які постраждали в результаті підриву Каховської ГЕС. Однак, через обмеження доступу до окупованих територій Херсонщини, волонтерам не вдається діяти на лівобережжі. Вони висловили підтримку Товариству Червоного Хреста України та місцевій владі в наданні допомоги людям.

У заяві організації Червоний Хрест України було зазначено, що президент України Володимир Зеленський помилково заявив, що Червоний Хрест не працює в Херсонській області. Організація підкреслила, що вона не може здійснювати свою діяльність на територіях, що знаходяться поза контролем українських влад, оскільки діє в рамках українського законодавства і виключно на контрольованій Україні території.

Червоний Хрест розповів, що відразу після підриву Каховської ГЕС, їхні волонтери розпочали евакуацію постраждалих, зокрема маломобільних людей, з контрольованих урядом українських територій. Цю роботу проводили спільно з ДСНС України та Національною поліцією.

Заява Червоного Хреста повідомляє, що наразі більше 50 волонтерів продовжують евакуювати людей. Загалом було евакуйовано 140 осіб, зокрема маломобільних, які не могли самостійно вийти з будинків. Вони були доставлені до місць тимчасового розміщення в Україні. Крім того, організовано доставку продуктів харчування та питної води.

Понад 200 волонтерів Червоного Хреста працюють в Миколаївській та Херсонській областях, надаючи гуманітарну допомогу постраждалим у місцях тимчасового розміщення та на вокзалах. Організація також підтримує зв'язок з міжнародними партнерами, закликаючи їх допомогти українському населенню.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) підтримує Товариство Червоного Хреста України та місцеву владу у наданні допомоги постраждалим. Організація акцентує увагу на доступі населення до питної води і заявляє, що їхні фахівці співпрацюватимуть з місцевими владами та Товариством Червоного Хреста України, щоб надати гуманітарну допомогу та обладнання. Крім того, МКЧХ наголосив на важливості забезпечення населення інформацією про ризики, пов'язані з мінами та вибухонебезпечними предметами, та продовжить допомагати під час процесу відновлення після цієї трагедії.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також