У місті Яремче в готелі отруїлися діти - їх госпіталізували
09:40 12.07.2018
254

Дiти проживали та харчувались в готелi «Водоспад».

У мiстi Яремче Iвано-Франкiвської областi п’ятеро дiтей госпiталiзовано з отруєнням.

Як повiдомили УНIАН в управлiннi з питань цивiльного захисту Iвано-Франкiвської облдержадмiнiстрацiї, вчора, 11 липня, в iнфекцiйне вiддiлення Яремчанської центральної районної лiкарнi з харчовим отруєнням госпiталiзовано п’ятеро дiтей вiком 9-13 рокiв.

Усi потерпiлi – жителi мiст Київ та Харкiв. Дiти проживали та харчувались в готелi «Водоспад». Наразi стан дiтей задовiльний.

За iнформацiєю головного управлiння Держпродспоживслужби в Iвано-Франкiвськiй областi, у всiх хворих попереднiй дiагноз «гострий гастроентероколiт».

Створена комiсiя для санiтарно-епiдемiологiчного обстеження об’єкта з вiдбором проб харчових продуктiв, води та змивiв з обладнання для лабораторного дослiдження.

Було встановлено, що заклад не був включений до перелiку дитячих вiдпочинково-оздоровчих закладiв Iвано-Франкiвської областi, не перереєстрований в Реєстрi потужностей операторiв ринку харчових продуктiв, а також не перевiрявся впродовж останнiх чотирьох рокiв.

Як повiдомляв УНIАН, у дитячому спортивному таборi на Київщинi зафiксували випадок масового отруєння дiтей. 11 вихованцiв потрапили до медичного iзолятору табору. Ще одна дитина, 8-рiчна дiвчинка, впала у кому та була госпiталiзована до реанiмацiї.

За фактом отруєння дiтей вiдкрито кримiнальне провадження за ч. 1 ст. 325 (порушення санiтарних правил i норм щодо запобiгання iнфекцiйним захворюванням та масовим отруєнням) Кримiнального кодексу України.

Читайте також