"Домашні ігри" української режисерки Аліси Коваленко покажуть на Netflix
20:54 26.12.2021
255

Фільм «Домашні ігри» української режисерки Аліси Коваленко 23 грудня додали до каталогу на стрімінговому порталі Netflix.

Про це сама Коваленко написала у Фейсбуці.

Документальну кінострічку виробництва України, Франції, Великої Британії та Польщі зняли ще у 2017 році.

Радісною новиною режисерка, сценаристка та операторка проєкту Аліса Коваленко поділилася на особистій сторінці у Facebook. Українка подякувала всім, хто причетний до створення фільму.

"Ми зараз на Netflix! Радісні новини до Різдва та Нового року! Уперше для українського креативного документального фільму! Вітаю всю нашу команду та прихильників", – написала дівчина.

Як повідомляє Українська гільдія режисерів, картину було додано до каталогу стрімінгового сервісу ще 23 грудня, проте поки що вона недоступна для перегляду.

Стрічка «Домашні ігри» Аліси Коваленко розповідає історію 20-річної киянки Аліни Шилової, яка дістає шанс вирватися з бідності завдяки футболу. Вона має почати грати за збірну України, але життя кидає їй виклик: вмирає її мати, залишаючи двох дітей. Фільм знято за підтримки Держкіно.

У 2019 році українсько-французько-польська стрічка «Домашні ігри» отримала грошову винагороду на кінофестивалі для Центральної та Східної Європи goEast, що відбувся в німецькому Вісбадені. Фільм нагородили премією від Міністерства закордонних справ Німеччини на суму 4,5 тисячі євро.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також