7 ранніх ознак стосунків, в яких присутнє насильство
20:20 11.07.2017
255
Навчіться розпізнавати насильство на ранніх етапах. Це допоможе уникнути словесного, чи психологічного насильства, а також не дозволить ситуації перейти у критичний стан.

Стосунки з тираном – це важка ситуація для будь-кого. Деякі сподіваються, через їхнє виховання, чи переконання, що вони звикнуть до цього з часом.

Як ви, можливо, знаєте, насильство стосується багатьох людей в усьому світі. Тому вкрай важливо знати про ранні ознаки насильницьких стосунків.

Це допоможе уникнути словесних чи психологічних образ і не дати ситуації перейти на більш серйозний рівень.

Чи легко розпізнати ранні ознаки насильства?

Є довгий перелік ознак прояву насильства, про які варто знати. Хоча це і нормально мати розбіжності у судженнях та власну думку, постійно жити у зоні війни не можна. Висловлення своєї точки зору або незгоди з думкою партнера, не мусить призводити то поганих наслідків.

Здорові стосунки ґрунтуються на тому, що обидва партнери поважають одне одного.

Ранні ознаки стосунків, де є насилля, дуже важко розпізнати, оскільки вони не явні.

Варто приділяти уваги таким раннім проявам насильства у стосунках.

Також читайте: 5 ознак того, що стосунки з партнером на межі розриву

1. Стосунки розвиваються дуже швидко.

Якщо відчуваєте, що все дуже поспіхом і партнер вже говорить про те, щоб жити разом, про спільні зобов’язання або навіть шлюб, треба бути обережними.

Звісно, дуже приємно відчувати, що поряд є людина, яка не боїться зобов’язань та хоче розділити з вами своє життя.

Але часом краще довіритись власним інстинктам. Якщо відчуваєте, що сотсунки прогресують швидше, ніж зазвичай, краще подумайте двічі, перш ніж робити рішучий крок. Стосунки з тираном зазвичай починаються, як казка, але ніколи не бувають з гарним кінцем.

2. Ваш партнер повністю одержимий вами.

Кому не хочеться, щоб його кохали? Однак стосунки з тираном – це стосунки, які заходять далеко, а сам тиран зазвичай є надзвичайно щедрим спочатку. Така людина дарує подарунки, проявляє свою любов, робить усе, аби завоювати любов своєї половинки.

Такі люди завжди переконані, що вони є чудовою партією для вас. Будьте обережними, оскільки це всього лише стратегія. Щойно ви потрапили в пастку, простіше їх пробачити.

Ви будете змушені дивитися на речі відносно, дуже важко не дати тиранові другого шансу.

3. Він дає обіцянки щодо вашого спільного майбутнього.

Кожен любить міряти про майбутнє разом із партнером. Але обережно, коли на ранніх етапах стосунків партнер обіцяє доставити вас на місяць.

Людина-тиран, як правило, обіцяє: «Тобі нічого більше не захочеться», «Я про тебе подбаю», або «Тобі ніколи не доведеться хвилюватися про це». Tакі обіцянки не є віддзеркаленням їхніх мрій та бажань.

Однією із ранніх ознак стосунків з тираном є контроль, тоді як усі ці обіцянки стосуються вас, ваш партнер повністю від вас залежить.

4. Він хоче вас тільки для себе.

Дуже приємно відчувати, що вас люблять і потребують. Але якщо вам не вистачає часу на друзів та сім’ю, це тривожна ознака того, що у стосунках є насильство.

Тирани часто ізолюють жертву. Це дає змогу кращого та більшого контролю.  Ревнощі можна легко тлумачити як “прихильність” або ж”бажання”.

Важливо завжди залишатися собою та не віддалятися від сім’ї та друзів, навіть якщо ваш партнер вимагає цього від вас

5. Ваш партнер завжди вас виправляє.

Нормальним для тиранів є бажання повного контролю над усім та усіма. Вони можуть вказати на певну поведінку, яка їм не подобається і яку вони вважають невідповідною.

Імовірно, що вони хочуть змінити вашу поведінку, аби вона вписувалась у ті норми, які вони собі змоделювали.

Такі виправлення, як правило, не помітні на перший погляд, але з часом стають дедалі більш нав’язливими. Ви повинні бути настороженими.

6. Вам незручно під час сексу.

Секс має бути приємним, веселим та нести насолоду. Неправильно відчувати незручність та відразу, коли кохаєшся з партнером.

Якщо партнер поводиться грубо, довіртесь своїм інстинктам.

Одна річ, коли ви граєте певні ролі під час статевого акту, інша – коли вас мають лише за об’єкт власної насолоди. Якщо партнер зневажає ваші почуття та потреби, можна чітко сказати, що ви маєте стосунки із тираном.

Важливо не забувати про сексуальні аспекти у стосунках, оскільки неправильна поведінка партнера закладає основу ще більшого контролю над вами. Якщо у вас є хоч найменші сумніви, поговоріть з друзями, або членами родини, щоб вони допомогли вам подивитись на ситуацію чіткіше.

Ознайомтесь із статтею: 5 порад, які допоможуть зберегти стосунки

7. Ви боїтесь вашого партнера.

Це дуже поширений знак того, що ви перебуваєте у стосунках із тираном.Якщо ви ніщо не можете зробити, не подумавши про те, як відреагує на такий вчинок ваш партнер, ви в небезпеці.

Необхідно пам’ятати, що насильство – це не тільки фізичний акт. Ваш партнер може ображати вас, не залишаючи синців на тілі, а знецінюючи вашу особистість словами.

Навіть певні звинувачення можуть стати психологічною атакою і спричинити певні проблеми. Якщо ваш партнер є тираном, настав час звернутися за професійною допомогою заради власного порятунку.

Читайте також