Щира ласка створює емоційну близькість
12:53 26.02.2017
255
Ласка, яка йде із самої душі, може подарувати людині відчуття повноти та зв'язку з тими, хто її передає у великих щирих обіймах, які допомагають знову віднайти внутрішній спокій. “Apapacho” є одним із найпрекрасніших слів у світі, адже за своє існування воно обросло глибокими конотаціями. “Apapacho” походить з мови науатль, утім протягом багатьох років це чуттєве й емоційно наповнене слово вже стало невіддільною частиною іспанської лексики. Cпочатку воно означало “місити”, “масажувати” або “м’яко терти”. З плином часу це слово набуло значення, яке має сьогодні: дарувати ласку від усієї душі та зі щирістю.

Емоційний обмін, який відбувається, коли ви даруєте ласку щиро

“Aapapacho” – це не просто обійми. Це складний емоційний зв’язок, певний тип контакту, який означає значно більше, ніж дотик тіл. Емоційної відкритості, про яку ми зараз говоримо, не можна досягнути з будь-ким, адже для цього потрібен час, зусилля, та бажання слухати, відчувати, обіймати та дарувати душевну ласку. Саме тому не дивно, що потрібно починати із себе. Вміння слухати, приймати та розуміти свій емоційний багаж потребує самостійного аналізу власних страхів, конфліктів, непевностей, досягнень і мудрості. Тільки якщо людина зможе побачити та відчути “зброю, яку носить”, вона буде здатна оголити цю частину себе, коли настане слушний час. "Усвідомлення власного “я” й емоційних больових точок не знищить їх, утім встановлення глибшого зв’язку зі своїми вразливими місцями означає, що коли вони виповзатимуть на поверхню вашого життя, ви зможете визначити їх й діяти відповідно, аби ці страхи не змогли зруйнувати близькі стосунки."

Цілісність через емоції

Для того, щоб виникла справжня близькість, потрібні слова чи тілесний контакт. Емоції та почуття мають говорити мовою обіймів, яка долинає із серця. Люди – це емоційні створіння, які думають мовою емоцій, і тільки завдяки цьому ми можемо відчувати справді близький зв’язок з іншими. Проблеми миттєво зникають, усередині щось замикається, а розпач тане на очах, коли ми знаходимо зв’язок із чимось, що поза часом і простором. Інакше кажучи, ласка душі, або “apapacho” діє як лікувальний бальзам.

Знати, що вас люблять – це одне з найкращих відчуттів у світі

Усвідомлення того, що вас люблять, – це одне з найкращих відчуттів, які можна пережити. Воно дарує затишок, надає сили та зцілює. Знати, що любов іншої людини щира, дивовижно. Адже це світле почуття завжди допомагає відновити баланс у важкі часи. Можна сказати, що любов діє як рятівний жилет, щось, що тримає нас на поверхні, даючи змогу дихати. Або навіть порівняти близькі стосунки з психологічним киснем, який необхідний нам, щоб дихати. Прекрасне визначення цього концепту можна прочитати в романі Пола Остера “Храм Місяця“. У кількох абзацах він ідеально описує, що ми відчуваємо, коли любов інших  рятує нас від глибин біди, у яку ми потрапили й ніяк не можемо вибратися. "Тоді я багато чого не усвідомлював. Утім знаючи тепер те, що я знаю, я не можу не повертатися в старі часи без відчуття приливу ностальгії за своїми друзями. У певному сенсі це змінює реальність пережитого. Я стрибнув зі скелі й коли майже розбився об землю, сталося щось надзвичайне: я зрозумів, що є люди, які люблять мене. Усвідомлення того, що тебе люблять, змінює все. Воно аж ніяк не робить стрибок менш страшним, але дає новий погляд на значення цього страху. Я стрибнув із самого краю, а потім в останню хвилину, уже в падінні, щось спіймало мене. І те “щось” я називаю любов’ю. Це єдине, що може не дати людині розбитися об землю. Це єдина річ, сильна достатньо, щоб побороти силу тяжіння." Як ми вже зазначили раніше, потрібно бути готовими до цього особливого типу емоційної відкритості, яку можна досягти лише, якщо ви розумієте власну душу та цілковито чесні із собою. Важливо піклуватися про душу та дарувати їй ласку, щоб сприяти емоційному та соціальному розвитку. Саме так можна прорватися через свої страхи та відчути тепло дому, де нас завжди готові підтримати. Цей особистий емоційний обмін заслуговує того, щоб називатися красивим іспанським словом “apapacho”.
Читайте також