Хакер "зламав" замки цнотливості та вимагав за розблокування біткоїни
11:30 13.01.2021
256

У минулому році китайська компанія випустила розумний чоловічиий пояс вірності, який підключається до мережі і контролюється дистанційно. Вже тоді експерти знайшли в ньому серйозну уразливість, яка могла дозволити зловмисникам отримати доступ над девайсом. І це дійсно сталося: хакери стали блокувати пристрої і вимагати гроші.

Чоловічий пояс вірності китайської компанії Qiui виглядає як пластикова насадка на пеніс, яка фіксується металевим кільцем. Після закріплення, зняти його можна тільки за допомогою мобільного додатку. У девайса просто відсутній фізичний спосіб для розблокування.

Хакери скористалися тим, що мобільний додаток використовує незахищений API. «Твій член тепер в моїх руках», - написав хакер одній з жертв. Інші жертви також поділилися скріншотами листування з хакерами.

Один із зловмисників зажадав 0,02 біткоіна  і пообіцяв розблокувати пояс. Чоловік дійсно перевірив пристрій, і він виявився закритим, а доступ через додаток пропав. «На щастя, він був не на мені, коли це сталося».

Іншому чоловікові теж пощастило, що на момент злому він уже позбувся пояса. Тому реальних жертв, які б поділилися наслідками, поки немає.

Ці хакери в черговий раз доводять, що далеко не всі
девайси варто приєднувати до мережі, і не всі розумні пристрої надійно захищені. Китайський виробник же поки не дав своїх коментарів.

Автор: Олена Гандзюк
Читайте також