В Австралії запропонували створити додаток для реєстрації згоди на секс
21:01 19.03.2021
258

Поліція австралійського штату Новий Південний Уельс виступила з ініціативою створення програми для реєстрації згоди на секс, але підтримки в суспільстві вона не знайшла. Про це повідомляє ВВС.

У справах про зґвалтування необхідно надати докази явного незгоди жертв, сказав комісар поліції Мік Фуллер. Це, за його словами, стає проблемою в суді. За даними поліції, менше 10% з майже 15 тисяч випадків сексуального насильства, про які повідомили правоохоронцям штату в 2020 році, призвели до пред'явлення звинувачень.

Кривдник може змусити жертву відзначити свою згоду на секс в додатку, вважають критики ініціативи. На думку жінок-депутатів, суспільству потрібна реформа законів і освітньо-просвітницька програма, яка б дала зрозуміти чоловікам, що вони «не можуть отримати все, що хочуть».

«Нам потрібен незалежний процес розгляду скарг, нам потрібна справедливість. Нам потрібна рівність. Нам не потрібен додаток !! » - вважає депутат від Партії Зелених Дженні Леонг.

Згодом Мік Фуллер визнав, що додаток для реєстрації згоди на секс може бути «найгіршою ідеєю», що у нього була за весь рік. Він зазначив, що хотів привернути увагу до проблеми згвалтувань і запропонувати новий спосіб її вирішення.

Схожий додаток на початку року випустили в Данії. Його створили після того, як в країні прийняли закон, що кваліфікує секс без отримання явної згоди як кримінальний злочин. Однак сервіс не отримав велику популярність, до цього часу його скачали менше 5 тисяч разів.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також