Чеська співачка померла від ковіду після того, як свідомо заразилася вірусом
19:00 20.01.2022
428

Вокалістка відомого чеського фолк-гурту Asonance 51-річна Гана Горка померла після того, як навмисно заразилася коронавірусом від чоловіка та сина. Таке рішення вона прийняла, тому що не хотіла вакцинуватися. Про це повідомляє ВВС із посиланням на сина співачки Яна Река.

За словами чоловіка, він і його батько заразилися коронавірусом наприкінці грудня, незважаючи на те, що обоє були повністю вакциновані. «Їй потрібно було ізолюватись на тиждень, бо у нас (у сина та чоловіка співачки) був позитивний результат. Але вона весь час була з нами», - сказав Рек. Так Гірка планувала отримати сертифікат, що підтверджує імунітет до ковіда. Без нього у Чехії заборонено відвідувати громадські місця.

14 січня, за два дні до смерті, Гірка написала у фейсбуці, що перехворіла на варіант вірусу «дельта». «Отже тепер будуть театри, сауна, концерти… і терміново трохи моря», — зазначила співачка.

Вранці 16 січня вона сказала рідним, що почувається краще, і одяглася, щоби погуляти. Однак у неї раптово заболіла спина, і вона лягла у спальні. «Приблизно через 10 хвилин усе було скінчено. Вона задихнулася», - додав Рек.

Син співачки зазначив, що його мати не була прихильницею конспірологічних ідей про те, що влада чіпує людей під виглядом вакцинації від коронавірусу. Він сподівається, що історія його матері «зможе переконати інших зробити щеплення».

Автор: Марія Петренко
Читайте також