Режисер Джеймс Кемерон таки визнав, що герой Ді Капріо міг вижити в «Титаніку»
19:10 05.02.2023
265

Режисер «Титаніка» Джеймс Кемерон вперше припустив, що один із центральних персонажів фільму Джек Доусон (Леонардо Ді Капріо) міг вижити в результаті краху круїзного лайнера «Титанік».

Як пише Variety, стали відомі нові подробиці експерименту, який Кемерон поставив, щоб довести, що Джек ніяк не міг вижити у «Титаніку».

Через 25 років після виходу картини режисер зняв документалку, в якій він відтворив фінальну сцену «Титаніка» за допомогою каскадерів із тією ж масою тіла, що була у Ді Капріо та Кейт Уінслет, яка виконала роль Роуз Калверт. У роботі над стрічкою він залучив судмедекспертів.

У грудні режисер заявив, що всі тести та висновки показали, що за таких умов не змогли б вижити дві людини, тільки одна.

За новими даними Variety, незважаючи на те, що Кемерон більшою мірою дотримується думки, що герой Ді Капріо помер, після результатів експерименту він все ж таки припустив, що Джек міг залишитися в живих.

Але тут є кілька аспектів. Згідно з експериментом, Доусон міг вижити, якби Роуз передала йому свій рятувальний жилет, а сама була на дверях. За словами режисер, теоретично Джек міг протриматися кілька годин у такому стані та дочекатися рятувальників.

При цьому Кемерон переконаний, що подібні дії суперечать характеру персонажа, і той не став би наражати Роуз на небезпеку.

«Джек, можливо, і вижив би, але є багато інших обставин. Я думаю, ось що було в його голові: «Я не зроблю нічого, щоб поставило її життя під загрозу». І це на 100% відповідає його характеру», - наводить видання слова режисера.

Документальний фільм Кемерона вийде на National Geographic 5 лютого. У січні у мережу виклали уривок із нього.

10 років тому подібний експеримент провела команда науково-популярної передачі «Руйнівники легенд» (MythBusters) на Discovery, проте вони назвали інший спосіб, у якому Джек міг би вижити.

«Руйнівники легенд» довели, що такий самий пліт, як у фільмі, справді не витримував одразу двох людей, але героям могла допомогти кмітливість: якби героїня Уінслет зняла свій рятувальний жилет і підклала його під пліт, то вони, можливо, змогли б уміститися на ньому разом і вижити обидва.

Автор: Єва Козаченко
Читайте також