«Суспільне» пропонує Kalush Orchestra поїхати на «Євробачення» від України
14:30 17.02.2022
253

У чевтер, 17 лютого, Організаційний комітет Нацвідбору на «Євробачення» ухвалив рішення звернутися до гурту Kalush Orchestra з пропозицією представляти Україну на конкурсі. Про це повідомляє «Суспільне».

Оскільки переможницю відбору, – Аліну Паш, – дискваліфікували після скандалу, згідно з правилами відбору, «Суспільне» має право визначити представника від України на конкурсі з числа інших фіналістів.

Гурт Kalush Orchestra посів друге місце у фіналі та отримав 14 балів загалом, з них максимальні 8 балів від глядачів та 6 балів від суддів.

"Для мовника важливо зберегти довіру глядачів до пісенного конкурсу, тому Суспільне пропонує гурту, який посів друге місце у фіналі та отримав найбільшу підтримку глядачів, представити Україну на Євробаченні-2022, керуючись принципом дотримання рейтингової таблиці фіналістів національного відбору", — ідеться у повідомленні.

Переможниця національного відбору на Євробачення-2022 Аліна Паш виступала 2015 року у Криму. Однак співачка заявила, що прибула туди не літаком, а автобусом. Паш додала, що довідки, які це підтверджують, вона надала Суспільному перед фіналом нацвідбору.

Очільник Національної суспільної телерадіокомпанії України Микола Чернотицький повідомив, що Суспільний мовник звернувся до ДПСУ та попросив підтвердити або спростувати факт підроблення довідки щодо незаконного перетину Аліною Паш кордону з окупованим Кримом.

15 лютого Державна прикордонна служба України повідомила, що не видавала Аліні Паш довідку про законний перетин кордону з окупованим Кримом.

Менеджер Аліни Паш заявила, що довідку про в'їзд до окупованого Криму Суспільному надав член команди, а не співачка особисто.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також