Тіктокер знайшов плівку часів Другої світової війни та намагається з'ясувати, хто зображений на фотографіях
14:01 09.11.2021
299

Девід Гутенмахер, автор проекту «Музей втрачених спогадів» по пошуку власників та героїв старих втрачених фотографій, прикував увагу тіктокера бажанням з'ясувати, хто зображений на знімках виявленої ним плівки часів Другої світової війни. Про це повідомляє Bored Panda.

Гутенмахер опублікував два відео, в яких розповів про плівку, що потрапила до нього, один з роликів набрав вже майже 8 млн переглядів. У записці, що додавалася до плівки, німецькою мовою говорилося, що фото було зроблено у квітні 1943 року. Тіктокер запропонував іншим користувачам допомогти йому, і ті одразу ж підключилися.

Уважні люди за допомогою вуличних ліхтарів, що потрапили на знімки, фрагментів будівель і навіть одягу героїв дійшли висновку, що деякі зі знімків були зроблені в Детройті та окремих частинах Нью-Йорка. Автор записки, на думку інтернет-розслідувачів, знав як німецьку, так і англійську мови, а його ім'я або містер Фрідман, або містер Фройдман.

Гутенмахер продовжує з'ясовувати, хто зображений на фото, і не втрачає надії, оскільки це вже не перший його досвід. Якось його підписники впізнали героя знімка лише через 20 хвилин після публікації «Музею втрачених спогадів».

 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також