Італія обмежила роботу ChatGPT
10:47 02.04.2023
253

Італійське агентство захисту даних заявило про розслідування щодо чатбота ChatGPT у зв’язку з можливим порушенням правил збору даних застосунком штучного інтелекту. У повідомленні агентства йдеться, що воно тимчасово обмежило використання чатботом особистих даних італійських користувачів. Обмеження негайно набирають чинності.

До цього агентство Garante, звинуватило ШІ OpenAI у тому, що він не перевіряє вік користувачів ChatGPT. За словами компанії, у ChatGPT "відсутні будь-які правові підстави, що виправдовують масовий збір та зберігання персональних даних" для "навчання" чат-бота.

Штучний інтелект OpenAI має 20 днів, щоб відреагувати на позов, інакше може бути оштрафований на суму до 20 мільйонів євро (21,68 мільйона доларів США) або 4% від її річного обороту.

У OpenAI заявили, що відключили ChatGPT для користувачів в Італії на запит Garante.

"Ми активно працюємо над скороченням використання кількості персональних даних при навчанні наших систем ШІ, наприклад таких як ChatGPT. Ми хочемо, щоб наш ШІ дізнавався інформацію про світ, а не про приватних осіб", - заявили у OpenAI.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також