Кабмін спрощує процедуру формування повісток через реєстр "Оберіг"
16:51 10.07.2024
264

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка дозволяє територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) формувати повістки за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів "Оберіг". Це нововведення значно спрощує та прискорює процедуру, зменшуючи паперове навантаження на ТЦК та централізуючи процес друку повісток.

За ініціативою Міністерства оборони та Генерального штабу, зміни внесені до порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації. Раніше оператори ТЦК вручну виписували повістки, що було трудомістким процесом. Тепер повістки можна формувати та друкувати автоматично, використовуючи дані з реєстру "Оберіг". Крім того, оператори ТЦК зможуть підписувати повістки електронним підписом.

У Міноборони наголошують, що нововведення оптимізують процеси військового обліку та підвищать їхню ефективність. Спосіб оповіщення військовозобов'язаних залишається незмінним: повістки будуть вручатися особисто або надсилатися поштою.

Автор: Павло Перушко
Читайте також