200 суден використали тимчасовий коридор в Чорному морі
20:25 04.12.2023
260

У портах Південний, Одеса та Чорноморськ з 8 серпня було експортовано понад 7 млн тонн вантажів, де близько 5 млн тонн становить продукція українських аграріїв. Цю інформацію у Facebook оприлюднив Олександр Кубраков, перший віцепремʼєр.

Відповідно до Кубракова, від 8 серпня зафіксовано прохід 200 суден через український коридор у ВМС ЗСУ для виходу з портів та 226 суден на вхід.

"Сьогодні у портах Одеса, Чорноморськ та Південний під завантаженням перебуває 31 судно, ще 30 наразі слідкують за коридором в обидва напрямки", - додав Кубраков.

Нагадаємо:

Україні вдалося розпочати роботу портів у Великій Одесі без участі сторонніх агентів, завдяки військовим умовам, зокрема – після атаки на десантний корабель рф у серпні.

Україна відновила реєстрацію для торговельних суден та їхніх власників для користування тимчасовими маршрутами до та з портів Одеси після виходу росії з чорноморської "зернової ініціативи".

Перше судно, яке скористалося українським чорноморським коридором після виходу рф з "зернової ініціативи", прибуло до Стамбулу у Туреччині 18 серпня.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також