Дмитро Кулеба вимагає від українських посольств активізувати промоцію "формули миру"
19:32 03.01.2024
264

Міністр закордонних справ України, Дмитро Кулеба, наказав посольствам України інтенсифікувати зусилля щодо розповсюдження "формули миру" президента Володимира Зеленського.

Це було оголошено Міністерством закордонних справ України.

Кулеба провів онлайн-нараду з керівниками українських закордонних дипломатичних установ, акцентуючи на необхідності збільшення зусиль для поширення українських ідей у світі, зокрема "формули миру" Зеленського.

Глава МЗС наголосив на важливості активізації роботи як для зміцнення підтримки країнами, які вже долучилися до реалізації "формули миру", так і для залучення нових держав і міжнародних організацій.

Міністр підкреслив необхідність енергійної дипломатичної та інформаційної роботи для підвищення уваги до російської агресії проти України.

На нараді обговорювались пріоритетні напрями роботи, обмін досвідом успішних медійних проектів, залучення українських громад та іноземних журналістів, а також ідей для підтримки українських наративів за кордоном.

Кулеба підкреслив досягнення України у просуванні наративів за кордоном за останні два роки і закликав інтенсифікувати цю роботу, щоб забезпечити пріоритетність української тематики в міжнародних медіа.

Міністр закликав дипломатів бути активними, як на початку російського вторгнення, для збереження міжнародної підтримки.

"Формула миру" Зеленського включає в себе пункти про радіаційну і ядерну безпеку, продовольчу та енергетичну безпеку, звільнення всіх полонених, дотримання Статуту ООН, виведення військ, справедливість, захист природи, недопущення ескалації та закінчення війни.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також