ГУР коментує скасування запланованого обміну військовополоненими 24 січня
20:06 24.01.2024
637

Головне управління розвідки Міністерства оборони України випустило заяву щодо скасування запланованого обміну військовополоненими, який мав відбутися 24 січня:

"Планований на сьогодні обмін полоненими був скасований. Причиною, за словами росії, стало знищення їхнього військово-транспортного літака Іл-76, що нібито перевозив українських полонених. Нам не відомо точну кількість та особи, що були на борту.

Україна дотрималась усіх умов для здійснення обміну, доставивши російських полонених на вказане місце, де вони були в безпеці. Забезпечення безпеки українських полонених покладалось на росію. Проте, нам не повідомили про необхідність контролю повітряного простору над Бєлгородом у цей час, хоча раніше це робилося.

Також невідомо про кількість і маршрути транспорту, що доставляв полонених. Зазвичай використовуються літаки, поїзди та автомобілі.

Це може свідчити про умисні дії росії, спрямовані на підрив безпеки полонених. Посадка літака у зоні бойових дій завжди ризикована і має бути узгоджена обома сторонами.

Такі дії Росії можуть свідчити про наміри дестабілізувати ситуацію в Україні та послабити міжнародну підтримку нашої країни", - йдеться у заяві ГУР.

Відомо, що сьогодні у бєлгородській області розбився військово-транспортний літак ІЛ-76. В росії стверджують, що на борту були військовополонені.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також