Інформація з Генерального штабу ЗСУ: російська агресія проти України в численних обстрілах та ударах
10:48 26.11.2023
276

Протягом 641-ї доби широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України було зафіксовано ряд воєнних інцидентів, що підтверджують нестримну активність противника. Згідно із звітом Генерального штабу Збройних сил України, ворожі сили продовжують вчиняти наступні дії:

Російська Федерація, порушуючи міжнародні закони та стандарти військового конфлікту, застосовує тактику терору та наносить ракетні та авіаційні удари, спрямовані як на військові об'єкти, так і на цивільні місцевості України.

За останню добу ворог провів 58 бойових зіткнень, в результаті чого було запустено 4 ракети та виконано 109 авіаційних ударів. Також було здійснено 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та мирних населених пунктах.

Серед місць, які постраждали від авіаційних ударів, були Петропавлівка, Іванівка, Кислівка (Харківська область); Стельмахівка, Білогорівка (Луганська область); Терни, Новомихайлівка (Донецька область).

Понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської та Херсонської областей опинилися під обстрілами артилерійського вогню.

На різних напрямках операцій дії противника відзначалися відповідно до відповідальності різних військових округів та напрямків оборони України.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також