Іранські дрони-каміказде складно впіймати силам ППО, - експерти
19:30 06.10.2022
265

На півдні українські військові вже мають певні практичні напрацювання щодо знищення дронів-камікадзе Shahed-136, які йдуть на дуже низькій висоті, і тому силам Протиповітряної оборони України досить складно їх впіймати.

Українська ППО зараз збиває іранські дрони-камікадзе вдвічі частіше, ніж вони досягають цілі. При цьому росіяни спрямовують БПЛА не поодинці, а групами, - про це повідомила начальник об'єднаного координаційного штабу пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Загальна вага такого дрону до 200 кг, з яких до 50 кг - саме вибухівка. Тобто, руйнація від нього може бути достатньо велика. Зокрема, йдеться про потужну вибухову хвилю, і те, що при вибуху вони розлітаються на дуже багато невеличких шматків, тому можуть отримувати поранення люди, можливе пошкодження авто, які стоять на вулиці. 

"Проблема в тому, що він йде на дуже низькій висоті, тому силам Протиповітряної оборони досить складно його впіймати. При його наближенні - характерній звук. В Одесі його називають "мопед", "балалайка", але його чутно, коли він вже з’являється над об’єктом можливого ураження", - сказав речник начальника Одеської обласної державної адміністрації Сергій Братчук.

Повільні та неповороткі, ці безпілотники можна збивати навіть масованим вогнем стрілецького озброєння.

Гуменюк розповіла, що звук дронів нагадує звуки мопедів чи бензопил.

 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також