Міноборони України та Генштаб ЗСУ розпочали новий етап реформ для підвищення оборонної взаємосумісності з НАТО
20:21 14.03.2024
256

Міністерство оборони України та Генеральний штаб Збройних Сил України започаткували нову фазу реформування сфери оборонного управління, згідно з інформацією від прес-служби Міноборони.

Цей етап реформ має на меті збільшення ефективності в плануванні оборонних заходів та керуванні оборонними активами країни, а також намагання досягти сумісності з оборонними стандартами країн-членів НАТО у довготривалій перспективі.

Важливою складовою є досягнення оперативної та функціональної взаємосумісності з альянсом, що дозволить Україні ефективніше співпрацювати з партнерами як у військових маневрах, так і в процесі розробки стратегій протидії майбутнім загрозам.

Станіслав Гайдер, заступник міністра оборони України, зазначив, що операційна сумісність необхідна для участі у міжнародних миротворчих місіях, Силах швидкого реагування НАТО, та міжнародних військових навчаннях, вимагаючи відповідності озброєнь, боєприпасів, та засобів зв'язку.

Реформа також торкається сфери функціональної взаємосумісності, яка включає планування оборони, управління ресурсами, персоналом, адміністративну діяльність, і націлена на майбутнє.

Проєкт передбачає залучення спеціалістів з різних відомств та міжнародних консультантів, включаючи представників Великої Британії, Канади, Литви, та США, для розробки цільової моделі та дорожньої карти системної трансформації.

Цей процес є частиною ширших інституційних змін та вписується в "Адаптовану річну національну програму Україна–НАТО", з метою інтеграції України в міжнародну оборонну спільноту.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також