Напружена ситуація на сході України: ворожі атаки та штурми на декількох напрямках
19:01 29.10.2023
303

Упродовж останньої доби ситуація на сході України залишалася напруженою. Російські війська намагалися провести штурми на кількох напрямках, включаючи Куп'янський, Авдіївський, Мар'їнський, Бахмутський та Запорізький. За звітами Генштабу ЗСУ, протягом цього часу ворог використовував ракетні та авіаційні удари, а також реактивні системи залпового вогню для обстрілу українських позицій та населених пунктів. Ці атаки призвели до поранень серед цивільного населення та завдали шкідливого впливу на приватні житлові будинки та інфраструктуру.

Також варто відзначити, що противник вчинив атаку за допомогою 5 бойових безпілотників типу "Shahed-136/131", але всі ці БпЛА були знищені силами та засобами протиповітряної оборони України.

Оперативна обстановка на різних напрямках залишалася складною. Наприклад, на Куп'янському напрямку ворог проводив безуспішні штурмові дії в околицях Синьківки та Іванівки. В інших районах також відбулися бої, в результаті яких сили оборони України відбили 7 атак противника. У подібних ситуаціях ворог вдається до авіаційних ударів та артилерійських обстрілів населених пунктів.

На Мар'їнському напрямку ворог також проводив безуспішні штурмові дії. Ворожі атаки були відбиті в районах Мар'їнки та Новомихайлівки, і українські війська завдали значних втрат ворожому особовому складу.

Варто підкреслити, що на деяких напрямках противник не веде наступальних операцій, але залишає військову присутність в прикордонних районах та проводить диверсійно-розвідувальну діяльність. Також ворог здійснює обстріли населених пунктів та посилює мінно-вибухові загородження вздовж державного кордону України.

Ситуація на сході України залишається напруженою, і сили оборони України продовжують вести операції на різних напрямках, намагаючись зупинити противника та відбити його атаки.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також