Окупанти намагалися завербувати військовополонених "азовців"
15:00 06.10.2022
257

Представники російського ГРУ намагалися вербувати захисників полку "Азов", котрі виходили з "Азовсталі", мотивуючи це "війною проти США і Заходу".

Про це повідомив начальник штабу полку "Азов" майор Богдан Кротевич "Тавр" під час брифінгу командирів цього полку.

"Щодо саме "азовців" у головного розвідуправління (гру рф – ред.) було відпрацьоване наступне: коли ми вийшли з полону, вони хотіли завербувати "Азов" як підрозділ тим, що “хлопці, ви гарно воюєте (я зараз цитую гру, а не себе) і давайте разом знищувати Захід і США”. В "азовців" одностайною була одна думка: вони – наші вороги. Ми – українські військові. Україна – наша Батьківщина", – зазначив Кротевич.

На брифінгу також відзначили, що командирський склад полку кілька днів перебував з особовим складом на території окупованої України. Потім офіцерів перевезли на територію рф, де вони перебували аж до повернення з полону.

За словами Кротевича, попри гарантії МКЧХ, сепаратисти забрали кількох цивільних людей, котрі виходили із "Азовсталі".

Кротевич також закликав журналістів утриматися від питань про полон. За його словами, розголошення інформації щодо російського полону може нашкодити тим, хто досі там перебуває.

"Тавр" зазначив, що Росія – це не та країна, яка зверне увагу на суспільний резонанс.

Тож  розголос у медіа може мати зворотній ефект для українських військовополонених і погіршити їхні умови перебування чи нашкодити переговорному процесу щодо звільнення.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також