окупанти викрадають жителів Запорізької області, змушуючи їх зізнатися у екстремізмі – керівник Запорізької ОВА
16:00 14.02.2024
254

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські окупаційні сили здійснюють насильницькі викрадення людей, змушуючи їх зізнатися у екстремізмі, повідомив керівник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Жителі міст Бердянськ та Мелітополь стали свідками таких викрадень, коли озброєні представники окупаційної влади абдуковали чоловіків прямо на вулицях. Один із мешканців Мелітополя був захоплений під час виносу сміття, деталізував Федоров.

З початку 2024 року російська сторона внесла до свого списку "терористів і екстремістів" семеро осіб з Запорізької області, відзначив він.

Крім того, Федоров заявив, що росіяни конфіскують майно українців, які не змогли повернутися на окуповані території. За його словами, всіх викрадених чоловіків піддавали тортурам, після чого їх змусили дати зізнання і зараз їх судять в росії за звинуваченнями в міжнародному тероризмі.

Федоров також підкреслив, що багато людей з тимчасово окупованих територій перебувають у полоні росіян уже кілька років, додавши, що серед утримуваних є чоловіки та жінки різного віку і професій.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також