Перша Спільна інспекція Україною та США наданої американської зброї
20:25 20.01.2024
294

Спільною перевіркою озброєння та майна, наданого США, відзначилася служба внутрішнього аудиту Міністерства оборони України та представники Збройних Сил України у співпраці з працівниками американського посольства. Інформацію про цю подію повідомило оборонне відомство України.

Під час інспекції були перевірені ключові аспекти:

  • Серійні номери озброєння
  • Технічний стан зброї
  • Умови безпечного зберігання

За словами Міноборони, ніяких зауважень від представників США не надійшло, а інспекції щодо використання наданої зброї будуть продовжуватись.

"Наша відкритість та проведення регулярних спільних перевірок є важливою частиною наших зусиль щодо підвищення прозорості та зміцнення довіри з нашими міжнародними партнерами", - прокоментував заступник міністра оборони Юрій Джигир.

Міноборони нагадує, що власну систему звітності щодо кінцевого використання зброї Україною було ініційовано та впроваджено 27 листопада 2023 року. План спільних перевірок на перше півріччя 2024 року було схвалено з американською стороною 14 грудня 2023 року.

У контексті американської підтримки України, Президент США Джо Байден погодився на посилення імміграційної політики, щоб заспокоїти критику та забезпечити подальшу допомогу Україні. Нещодавно координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі повідомив про тимчасове призупинення американської допомоги Україні через вичерпання коштів на останній пакет військової підтримки, оголошеному 27 грудня 2023 року.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також