Росія випустила по Україні 2811 ракет - Зеленський
16:30 13.07.2022
259

Президент Володимир Зеленський заявив, що російський агресор випустив з 24 лютого по Україні 2811 ракет

Про це Зеленський сказав у своєму відеозверненні.

«Уявіть звичайний шопінг-мол або школу десь в Інчхоні або у Кванджу. Як би ви сприйняли удар по таких об’єктах великою протикорабельною ракетою? Яку розробляли для знищення авіаносців? А сотні подібних ударів? Звичайно, це тактика. Тактика росії, яка спрямована на те, щоб вигнати людей із наших міст і щоб кожен з українців відчував страх перед державою-терористом», - підкреслив глава держави.

Зеленський наголосив, що жодне місто світу не має бути в заручниках у артилерії і кожен народ, який тероризують ракетами, має отримати належну допомогу й захист від інших вільних націй.

"Ми задіяли усі міжнародні важелі, щоб притягнути Росію до відповідальності за державний тероризм. За все зроблене російською армією проти українців в Кременчуці, в Очакові, в Лисичанську, в Харкові, в Дніпрі, в багатьох-багатьох інших містах України. Станом на цей вечір загальна кількість російських ракет, які ударили по наших містах, вже 2811; а скільки ще авіабомб, скільки артилерійських снарядів...", - йдеться у зверненні президента України.

Володимир Зеленський також розповів, що на засіданні радбезу ООН росіяни стоячи вшанували загиблих українців, щоб "не виглядати вбивцями".

Автор: Павло Петрушко
Читайте також