росіяни застосували на Донеччині фосфорні заряди - ОВА
12:36 27.01.2023
257

Протягом минулої доби, 26 січня, російська окупаційна армія обстрілювала населені пункти Донецької області. Застосовували фосфорні заряди на Лисичанському напрямку. Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко в Telegram.

Зі слів голови ОВА, ситуація на ранок 27 січня в області наступна:

  • На Волноваському напрямку тривають активні обстріли Вугледара: у місті пошкоджено 7 будинків і 2 школи. На території громади 2 людини загинули і 1 поранена у Богоявленці; зафіксовано обстріли Новоукраїнки.
  • На Донецькому напрямку вночі відбулися 2 масовані артобстріли Авдіївки — є пошкодження, обсяги шкоди встановлюємо.
  • На Горлівському напрямку 1 людина поранена і 1 будинок пошкоджено у Бахмуті. Напередодні вдень росіяни пошкодили 3 будинки і дитсадок у Торецьку, тримали під вогнем околиці громади. Ще 3 будинки пошкоджено в Катеринівці Іллінівської громади — без жертв. Гучно ніч минула у селах Соледарської громади.
  • На Лисичанському напрямку в Лиманській громаді під обстрілами Торське, Зарічне і Ямпіль, у Званівській громаді — пошкоджено 3 будинки у Переїзному, околиці Званівки потрапили під обстріл фосфорними зарядами. Також неспокійно було в Сіверську — обстріли тривали протягом доби, прямим влучанням зруйновано приватний будинок.
Автор: Павло Петрушко
Читайте також