російські фейки націлених на українських волонтерів: центр протидії дезінформації розкрив маніпуляції
15:00 25.03.2024
254

російські загрози продовжують поширювати нові фейки з метою дискредитувати українських волонтерів та військовослужбовців у очах суспільства. Недавно було опубліковано відео, на якому видно вибух окопної свічки, яку, за утвердженнями, передали українські волонтери. Проте цей фейк було спростовано Центром протидії дезінформації РНБО.

Згідно з інформацією, що надходить, мережею розповсюджується відео, що нібито надійшло від українського волонтерського TG-каналу, і демонструє момент вибуху окопної свічки, переданої миколаївськими волонтерами українським військовим.

Текст, що супроводжує відео, підносить тривожний сценарій про те, як військові ледь не постраждали, та висловлює підозру, нібито ці свічки - частина "спланованої акції", спрямованої на завдання шкоди українським бійцям.

Проте аналіз відеозапису та джерела його поширення виявив, що це режисована російська інформаційно-пропагандистська операція (ІПсО), спрямована на дискредитацію українських волонтерів перед суспільством та військовими.

У своєму повідомленні Центр протидії дезінформації підкреслює, що російські загрози розуміють, що волонтерський рух в Україні відіграє важливу роль у боротьбі з агресором, тому вони використовують усілякі методи для його знеславлення, включаючи монтаж відео, створення фейкових новин та статей.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також