російські окупанти перетворюють Маріупольський морський порт на військову базу
12:30 04.01.2023
266

Російські загарбники поступово перетворюють Маріупольський морський порт на військову базу. Усіх маріупольців, які працювали у порту, звільнили, а на їхнє місце приїхали працівники з РФ.

Про це йдеться у повідомленні радника мера міста Петра Андрющенка.

«Морський порт окупанти поступово перетворюють на військову базу. Наприкінці грудня з порту звільнено всіх маріупольців (за виключенням окремих спеціалістів-колаборантів) та завезено працівників з московії. Розпочато роботи з розділення причалів на умовно цивільні та умовно військові. Через замулювання каналу поки в акваторію порту можуть заходити невеликі суда, як класу річка-море РМ3. Однак, це не є перешкодою щодо налагодження постачання військового обладнання у весняний період судоплавства. Поки фіксуємо поодинокі несистемні заходження в порт РМ3 з будматеріалами та контейнерами невідомого змісту. Частину працівників-маріупольців в третій декаді грудня “відкомандировали” у Крим. Після цього зв'язок з ними зник, де вони перебувають, близьким невідомо. У кращому випадку – на будівнитстві окопів. У гіршому – в тих самих окопах без згоди та попередження», – повідомив Андрющенко.

Також він зазначив, що поновився рух військової техніки в бік півночі Донецької області. Вчора також спостерігався зворотній рух великої кількості техніки з Бердянсько/Мелітопольського напряму в бік Маріуполя та Донецька. Крім того, надходять повідомлення про велике накопичення військової техніки, живої сили та гвинтокрилів перед в’їздом в Бердянськ з Маріупольського кільця.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також