Розпочались переговори щодо продовження зернової угоди
16:35 13.03.2023
252

В Женеві сьогодні, 13 березня, розпочалися переговори між офіційними особами ООН та заступником міністра закордонних справ росії Сергієм Вершиніним. Темою переговорів стало продовження «зернової угоди». Про це повідомляє Reuters.

Про початок переговорів щодо "зернової угоди" журналістам AFP повідомила російська місія в Женеві. Зазначається, що голова ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффіт та голова агентства ООН з торгівлі та розвитку UNCTAD Ребека Грінспан не надали коментарів щодо цього питання. 

Повномасштабне вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року спричинило блокування чорноморських портів України військовими кораблями. Угода, підписана в липні минулого року, дозволила безпечно експортувати критично важливі поставки зерна, зауважує AFP.

Повідомляється, що "зернова угода" буде автоматично продовжена 18 березня, якщо москва чи Київ не заперечуватимуть. Водночас у кремлі стверджують, що паралельна угода про російський експорт, яка була спрямована на сприяння експорту російських продуктів харчування та добрив, на які не поширюються санкції Заходу, "не виконуються".

Автор: Павло Петрушко
Читайте також