У прифронтовій Авдіївці досі залишаються 1662 мешканці
14:46 03.09.2023
271

Ситуація в місті Авдіївка, яке знаходиться на сході України, є дуже складною і небезпечною через регулярні обстріли та відсутність елементарних комунікацій та житлових умов. Евакуація мешканців з такого міста, яке перебуває під постійним обстрілом, може бути надзвичайно складною задачею.

Про це повідомив очільник військової адміністрації міста Віталій Барабаш.

За його словами, евакуація проходить дуже складно, люди не хочуть виїжджати.

Багато людей, які залишилися в Авдіївці, можуть боятися покидати свої домівки через ризик та незабезпеченість на шляху до безпеки. Нагальна потреба в гуманітарній допомозі, евакуації та забезпеченні базових потреб для тих, хто залишився, стає дедалі важливішою.

«Люди розуміють, що зима скоро і самі ж говорять, що цю зиму в місті вже навряд чи переживуть. І коли ми пропонуємо виїжджати вже зараз, то, на жаль, виїжджають не дуже активно», - зазначив Барабаш.

Ситуація в місті Авдіївка є однією з численних гуманітарних криз на сході України, і вона підкреслює важливість міжнародної підтримки та зусиль для забезпечення безпеки і благополуччя цивільного населення в районах, які постраждали внаслідок конфлікту.

Він також зазначив, що в місті офіційно залишається одна дитина. Але її не можуть знайти вже близько чотирьох місяців.

Аадіївка залишається однією із найгарячіших точок на Сході. Місто знаходиться під постійними обстрілами. У місті відсутнє газо-, тепло-, водо- та електропостачання.

До 2014 року в Авдіївці проживало 40 тисяч людей.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також