Українцям у Польщі гарантована безплатна медична допомога – Ляшко
13:00 18.03.2022
253

Українці, що прибули до Польщі через російську агресію, забезпечуються безкоштовною медичною допомогою, - про це повідомив у Фейсбуці міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, посилаючись на польського міністра охорони здоров’я Адама Недзельського.

Ляшко зазначив, що вже 22 дні українські лікарі ведуть боротьбу за життя та здоров'я мирного населення, яке страждає від обстрілів та бомбардувань російських окупантів. 24 години на добу, сім днів на тиждень медики під свистами куль продовжують рятувати життя та роблять усе можливе і неможливе, щоб надавати медичну допомогу на території країни.

«У випадках, коли ситуація того вимагає, доправляємо наших пацієнтів до країн ЄС, з якими маємо домовленості, зокрема й до Польщі. Сьогодні провів телефонну розмову з очільником міністерства охорони здоров'я Польщі Адамом Недзельським. Під час розмови обговорили поточну ситуацію з наданням медичної допомоги українцям як в Україні, так і в Польщі, основні виклики, стан забезпеченості лікарськими засобами та запуск евакуаційного реанімаційного вагону. Колега ще раз запевнив, що вся медична допомога для українців, які прибули до Польщі через дії російського агресора, є безкоштовною та гарантована польською державою», - написав Ляшко.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також