У Брянській області спробували підірвати нафтопровід «Дружба»
20:03 12.06.2022
275

Вранці 11 червня неподалік селища Гулівка Брянської області (за 40 км від кордону з Україною) поряд із транснаціональним нафтопроводом «Дружба» сталися три вибухи, після чого спрацював сигнал про втрату зв'язку із засувкою трубопроводу. Про це повідомляє російський інсайдерський Телеграм-канал Baza.

За попередніми даними, вибухнули безоболонкові вибухові пристрої. «Одним із вибухів було пошкоджено трансформаторну підстанцію з енергоблоком засувки нафтопроводу. Ще один вибух стався у місці, де прокладено кабель – там залишилася вирва 40 на 20 см. Третій вибух пошкодив протипідкопну трубу (додатковий засіб захисту, який закопують у землю на режимних об'єктах), залишивши вирву 40 на 60 сантиметрів», - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що сам трубопровід «Дружба» не постраждав, проте протипідкопна труба та підстанція виявилися пошкодженими, а також було знеструмлено енергоблок управління засувкою. За даними «Бази», розливу нафтопродуктів вдалося уникнути - з 24 лютого трубопровід законсервовано, але всередині у ньому знаходиться дизельне паливо.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також