Україна отримала 31 танк M1A1 Abrams від США за обіцянкою Байдена
20:00 17.10.2023
256

Україна отримала всі обіцяні 31 танк M1A1 Abrams американського виробництва, зазначених в рамках угоди з адміністрацією Байдена. Про це повідомив полковник Мартін О'Доннелл, представник армії США в Європі та Африці, в інтерв'ю "Голосу Америки".

Полковник О'Доннелл також повідомив, що всі українські військові, які отримували підготовку з експлуатації танків разом із американськими військами в Німеччині, повернулися в Україну разом із боєприпасами та запасними частинами для цих танків.

Полковник зазначив: "Ми виконали свою частину угоди. З цього моменту вони (Україна) повинні визначити, коли і де вони застосують цей потенціал."

За словами військових чиновників, потрібно деякий час, щоб українські війська підготувались та визначили, коли і де найкраще використовувати танки M1A1 Abrams проти російських військ.

"Я думаю, що Україна буде обережною в плануванні, коли та де використовувати їх. Танк Abrams — це високоякісна бронетехніка, але це не єдиний спосіб. Головне — визначити стратегію та план для досягнення успіху," — зазначив О'Доннелл.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також