Глави МЗС України та Туреччини домовилися концентрувати зусилля на організації зустрічі Зеленського та Путіна
11:00 18.03.2022
264

Міністри закордонних справ України та Туреччини – Дмитро Кулеба та Мевлют Чавушоглу – домовилися концентрувати зусилля на організації зустрічі президентів України та Росії Володимира Зеленського та Володимира Путіна.

"Ми домовилися, що концентруватимемо наші зусилля на організації зустрічі президентів Росії та України, оскільки ми розуміємо, що саме з президентом Путіним треба вирішувати всі ключові питання, пов'язані із припиненням цієї війни", - сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на пресконференції за результатами візиту глави МЗС Туреччини Мевлюта Чавушоглу до України.

Міністр підтвердив готовність України до продовження роботи на всіх дипломатичних треках для припинення російської агресії проти України та відведення її військ.

У свою чергу Чавушоглу заявив про готовність організувати зустріч Зеленського та Путіна у Туреччині.

"Ми в рамках цього процесу організовуватимемо зустріч пана Кулеби з міністром Лавровим в Анталії, але зараз ми зосереджуємо свої зусилля саме на організації зустрічі лідерів України та Росії. Ми також висловлюємо своє бажання організувати таку зустріч у нас", - зазначив він.

Також Чавушоглу зазначив, що говорити про якусь дату зустрічі президентів дуже важко, бо спочатку треба підготувати підставу для цієї зустрічі, щоб обидва лідери були готові до неї.

Глава МЗС Туреччини додав, що за результатами його візитів до Росії та України досить важко говорити загалом про припинення війни, але зазначив, що надії на припинення вогню зросли.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також