Українські захисники відбили атаку росіян під Білою Криницею на Херсонщині
09:00 06.06.2022
395

Російські загарбники вели штурмові дії у районі населеного пункту Біла Криниця Херсонської області, - про це під час брифінгу сказав голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

"За даними Міністерства оборони України, сьогодні окупанти вели штурмові дії в районі населеного пункту Біла Криниця. Але після вогневого ураження силами оборони України відійшли на раніше зайняті позиції. Завдяки вмілим діям ЗСУ ворог зазнає значних втрат у живій силі та техніці", - зазначив Вілкул.

Ситуація на криворізькому напрямку зберігається напруженою, але стабільною та повністю контрольованою Збройними силами України, наголосив голова ОВА.

За його інформацією, ворог весь тиждень продовжував обстріл з усіх видів РСЗВ, ствольної артилерії, танків, мінометів по всій лінії зіткнення. Крім того, застосовуються заборонені Женевською конвенцією касетні та фосфорні боєприпаси. Фіксується і застосування бойової авіації.

"Сьогодні зазнала артобстрілу Зеленодольська громада Криворізького району. У Великій Костромці та Малій Костромці зруйновано два будинки, ще шість пошкоджено. Люди не постраждали. Вдарили й по прикордонних територіях Широківської громади", - додав він.

Протягом тижня поранень зазнали кілька мирних жителів, зокрема жінки та діти.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також