Унікальне обладнання для невідкладної допомоги у бойових умовах передала Канада
20:43 11.05.2023
270

Канадці передали портативне медичне обладнання, яке можна використовувати у бойових умовах. Компанія виробник, яка надала обладнання благодійному фонду,  проведе навчання для українських медиків з використання цієї системи.

Про це повідомляє Арміяінформ.

Співзасновниця Фонду «Кленова Надія»,  який власне і передава обладнання,  Світлана Комінко. Зазначила:

«Сьогодні ми передаємо 30 систем штучної вентиляції легенів Thornhill Medical MOVES® SLCтм у межах проєктів з медичної підтримки, які залишаються пріоритетними для нашої фундації з 2014 року. Це медичне обладнання було пожертвуване урядом Канади. Водночас у межах цієї програми компанія Thornhill Medical організує тренування для українських лікарів, хірургів, анестезіологів з використання цих систем життєзабезпечення».

Зазначимо, що система MOVES® SLCтм, розроблена канадською компанією Thornhill Medical. Це єдина у світі мікроінтегрована портативна система життєзабезпечення, яка реалізує більшу частину лікування та моніторингу, що відбувається в реанімаційному відділенні лікарні.

Пристрій важить лише 18 кг, носять його, як сумку, через плече. Він налічує концентратор кисню, унікальну систему вентиляції легенів, що зберігає кисень, аспірацію та забезпечує повний моніторинг життєво важливих показників в одній міцній, портативній системі, що працює від батарейок та без кисневих балонів.

Ця унікальна система була спеціально розроблена для надання невідкладної медичної допомоги пораненим у бойових умовах, які потребують швидкої медичної допомоги і транспортування до лікувальних закладів.

Нагадаємо, що минулого року в Україну було завезено три такі системи.

 

Автор: Паввло Петрушко
Читайте також