В британській розвідці назвали причину провалу російської авіації в Україні
12:00 20.06.2022
335

Вражаючий список сучасних та боєздатних бойових літаків не допоміг Росії під час війни проти України, - про це йдеться в зведенні британської розвідки, опублікованому Міноборони Великобританії. Розвідники зазначають, що російські Військово-повітряні сили показали низькі результати, і це - одна з причин дуже обмеженого успіху російської кампанії в цілому.

"Не можуть отримати повну перевагу в повітрі, вдаються до небезпечних дій, рідко проникаючи глибоко за українські рубежі", - йдеться в повідомленні.

У розвідці вважають, що причини труднощів російської авіації перегукуються з причинами проблем російських сухопутних військ.

"Впродовж багатьох років більша частина бойової підготовки в Росії, швидше всього, була складена за жорстким сценарієм і призначена для того, щоб створити враження для високопоставлених чиновників, а не для розвитку активних ініціатив серед літніх екіпажів", - наголошують у відомстві.

Розвідники також акцентують, що у рф є список сучасних та боєздатних бойових літаків, який вражає. Але Військово-повітряні сили "майже напевно не змогли розвинути інституційну культуру та набір навичок, необхідних для їхнього особового складу, аби відповідати прагненню Росії проводити повітряну кампанію в сучасному західному стилі". 

"Це призвело до того, що більше, ніж планувалося, зусиль припадають на сухопутні війська, що виснажуються, і сучасні крилаті ракети, запаси яких, мабуть, закінчуються", - резюмують в відомстві.

Автор: Богдана Валігура
Читайте також