В квітні росіяни ще активніше «хотели жить» - росте кількість бажаючих здатися в полон
11:53 08.05.2023
256

В Україні підбили підсумки державного проєкту здачі в полон російських та білоруських військових "Хочу жить". У відомстві зазначають, що кількість російських вояків, які хочуть здатися в полон постійно зростає.

Речник проєкту "Хочу жить"  Віталій Матвієнко  розповів, що за квітень кількість звернень зросла, порівняно з березнем 2023 року, на 10% і становить 3200 звернень.

Всього за час існування проєкту було отримано понад 16 тисяч звернень. Сайт проєкту відвідало більш як 36 мільйонів користувачів. 32 мільйони з них були з території російської федерації.

Зазначимо, що "Хочу жить"  засновано 18 вересня 2022 року.  Це  державний проєкт Головного управління розвідки Міністерства оборони України, який покликаний допомогти військовослужбовцям РФ (які не хочуть брати участі у війні, що розв'язала РФ проти України) безпечно здатися в полон українським Збройним силам і зберегти своє життя. Проєкт гарантує у разі здачі в полон утримання відповідно до норм Женевських конвенцій. військовослужбовцям також гарантується, що після добровільної здачі в полон вони не будуть обміняні і не будуть повернені до рф, якщо не забажають цього самі

Телефони, за якими можуть звертатися росіяни є на сайті, тож вінничани, які в інформаційному полі "воюють" з ватниками та колишніми родичами з рф мають широке поле діяльності і в цьому напрямі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також