В Україну повернули тіла 250 полеглих українських оборонців
13:20 02.08.2024
259

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомив у п'ятницю про повернення тіл 250 полеглих українських оборонців.

За результатами репатріаційних заходів, в Україну повернули тіла полеглих захисників з Луганського, Бахмутського, Мар’їнського, Авдіївського, Херсонського, Запорізького напрямків, а також з Маріуполя, Горлівки та з моргів на території держави-агресорки.

Репатріація тіл відбулася за сприяння Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Міністерства реінтеграції, Уповноваженого зі зниклих безвісти у співпраці з Об’єднаним центром при СБУ, ЦВС ЗСУ, іншими силовими структурами, відомствами та міжнародними організаціями.

Передача тіл загиблих військових здійснюється відповідно до норм Женевських конвенцій. Репатрійовані тіла та останки будуть перевезені до визначених державних установ. Представники правоохоронних органів та судово-медичні експерти встановлять особи загиблих. Після ідентифікації, тіла оборонців будуть передані їхнім рідним для гідного

Автор: Павло Перушко
Читайте також