КНДР погрожує застосувати ядерну зброю: причини
09:30 02.11.2022
609

Північна Корея вимагає від Сполучених Штатів і Південної Кореї припинити широкомасштабні військові навчання, назвавши їх провокацією, яка може призвести до "більш потужних подальших заходів" з боку Пхеньяна.

«Ситуація на Корейському півострові та його околицях знову увійшла у фазу серйозного протистояння влади за владу через безперервні та безрозсудні військові дії США та Південної Кореї», — йдеться в заяві міністерства закордонних справ Північної Кореї, поширеній офіційним представником країни.

Зазначають, що МЗС Північної Кореї заявило, що країна "готова вжити всіх необхідних заходів для захисту свого суверенітету, безпеки народу та територіальної цілісності від зовнішніх військових загроз". 

У заяві МЗС також ідеться "більш потужні заходи" з боку КНДР, які вона погрожує застосувати, якщо США продовжать свої "військові провокації". Також зазначають, що США будуть зобов'язані взяти на себе відповідальність за наслідки цих заходів.

"Якщо США не хочуть будь-яких серйозних подій, які не відповідають інтересам їх безпеки, вони повинні негайно припинити марні та неефективні військові навчання. Якщо ні, їм доведеться повністю взяти на себе провину за всі наслідки", - зазначають в МЗС Північної Кореї.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також