Конкурсна комісія визначилась з керівником САП
13:00 19.07.2022
712

 

Конкурсна комісія представила нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) -  Олександра Клименко, - про це повідомляє Суспільне та пише у Telegram нардеп Ярослав Железняк.

Нового керівника має затвердити генпрокурор після того, як голова комісії подасть його кандидатуру на затвердження, коли перевірить, чи має переможець має допуск до держтаємниці та відповідає закону про очищення влади.

Олександр Клименко — детектив НАБУ, брав участь у розслідуванні низки гучних історій: "газової справи" нардепа Олександра Онищенка, кейсу екскерівника Державної фіскальної служби Романа Насірова та справи про причетність заступника керівника ОП Олега Татарова до корупційної схеми. Олександру 35 років. Вищу освіту здобув у Національній юридичній академії імені Ярослава Мудрого у Харкові (юрист). Професійна кар’єра розпочалася з посади слідчого, а потім старшого слідчого в органах внутрішніх справ Києва. У березні 2016-го Клименко взяв участь у конкурсі й став детективом Національного антикорупційного бюро. А вже за рік – старшим детективом, з листопада 2017 року – керівником відділу.

 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також