​Крадене зерно з України перевозять 87 суден, – посол України в Лівані
15:36 10.08.2022
255

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Лівані Ігор Осташ заявив про те, що крадене українське зерно перевозять 87 суден.

Про це Ігор Осташ заявив під час брифінгу у Медіацентрі Україна.

«Зараз у світі працює злочинна система, що сприяє перевезенню краденого зерна з України. Такий транзит може відбуватися через Туреччину, напряму до Сирії, а також до інших країн Близького Сходу. В цьому беруть участь окупаційні війська росії в Україні. Загалом 87 суден перевозять крадене зерно з України», - наголосив він.

Посол також зазначив, що недопущення для розвантаження у Лівані сирійського судна Laodecia, яке везло крадену Росією українську сільськогосподарську продукцію є великою перемогою для України.

“Я хотів би особливо підкреслити, що це не Ліван, не держава, замовляла це борошно і ячмінь, це було замовлення бізнесових структур”, – додав Осташ.

Окрім цього, Ігор Осташ нагадав про випадок, коли судно із краденим українським зерном було затримане у Туреччині. Зазначив, що у цій країні є багато фірм-прокладок, власниками яких є здебільшого сирійці.

“Сирійці зареєстрували компанію в Туреччині і намагаються робити все можливе, щоб замести сліди такого транспортування краденого зерна. Тому зараз ми працюємо з турками, навіть тут з посольством Туреччини у Бейруті, над тим, щоб реально подивитися, що відбувається і які компанії, задіяні у цій історії”, – розповів Ігор Осташ.

Посол поінформував, що раніше Україна намагалася звинувачувати багато суден, але звинувачення були бездоказові, а цього разу ми побачили реальні докази.

«Ці 8 тисяч тонн борошна були змелені на Красногвардійському елеваторі в Криму. Одна зі справ, яку веде Генпрокуратура якраз була присвячена важливому випадку, коли із Бердянська за наказом окупаційної влади, було перевезено зерно на Красногвардійський елеватор. Коли ми побачили мішок борошна з Криму, тоді всі пазли склалися. Ми знайшли те, що шукали», - підсумував Осташ.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також