На Хмельниччині підприємець намагався дати поліції хабар
16:11 23.12.2018
254

За невжиття заходів реагування по виявленим порушенням громадянин запропонував поліцейському 10 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Оперативники УЗЕ в Хмельницькій області проводили процесуальні заходи в межах кримінального провадження, відкритого за фактом привласнення бюджетних коштів під час капітального ремонту доріг. Під час заходів було встановлено факт невідповідності у підприємця кваліфікаційного сертифікату інженера з технічного нагляду вимогам чинного законодавства. Тобто, дана особа не мала права здійснювати технічній нагляд за проведенням капітального ремонту автодоріг. Всі роботи по технагляду виконувалися за бюджетний кошт.

Відповідно до сертифікату інженер мав право здійснювати технічний нагляд тільки за будівництвом споруд та будівель.

Так, за невжиття заходів реагування, а саме неповідомлення про виявлений факт Атестаційну архітектурно-будівельну комісію, яка може позбавити його сертифікату, підприємець запропонував начальникові відділу Управління захисту економіки в Хмельницькій області 10 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Крім того, правопорушник намагався домовитися з керівником відділу про не ініціювання подальших перевірок на інших об’єктах капітального ремонту, де він як інженер здійснював технічний нагляд.

По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Наразі вирішується питання про затримання фігуранта у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За матеріалами ВК ГУНП у Житомирській області

Читайте також