Російське командування на Донбасі примусово залучає чоловіків до військової служби – розвідка
13:45 20.07.2018

Росiйське командування на Донбасi примусово залучає чоловiкiв вiком вiд 18 до 50 рокiв до проходження вiйськової служби. Про це з посиланням на данi розвiдки повiдомив речник Мiнiстерства оборони України Дмитро Гуцуляк, передає УНН.

"Зокрема, на окремих пiдприємствах окупованих територiй пiд погрозами притягнення до т.зв. "кримiнальної вiдповiдальностi за ухилення вiд виконання вiйськового обов’язку", здiйснюється примусове залучення працiвникiв чоловiчої статi (вiком вiд 18 до 50 рокiв) до проходження медичних комiсiй з метою визначення придатностi "до проходження вiйськової служби та постановки на вiйськовий облiк", - повiдомив Гуцуляк.

"Водночас вiдмiчається збiльшення випадкiв затримання на вулицях окупованих населених пунктiв представникiв вказаної категорiї т.зв. вiйськовими патрулями з подальшим супроводженням до вiйськкоматiв", - додав вiн.

Нагадаємо, ранiше розвiдка повiдомляла, що бойовики на Донбасi провокують українських вiйськових на вiдкриття вогню у вiдповiдь з метою звинувачення ЗСУ у "порушеннi режиму припинення вогню".

Читайте також