Жінка вкрала з римського музею шматок стародавнього мармуру, але через три роки повернула його.
10:00 27.11.2020
262

Жінка вкрала з римського музею шматок стародавнього мармуру, але через три роки повернула його. Правда, стерти послання якомусь Сему з артефакту не вдалося
Вона дуже шкодує, що взяла те, що «не належить їй по праву».

Жінка з США повернула в Національний музей Риму шматок стародавнього мармуру, який вкрала три роки тому. Про це пише The Guardian.

Вона відправила посилку, до якої доклала лист з вибаченнями. У посланні говорилося, що її звуть Джесс і вона дуже шкодує про свій вчинок. Жінка зазначила, що повертає мармур, тому що взяла те, що не належало їй по праву.

«Я відчуваю себе жахливо через те, що не тільки вкрала цей предмет з його законного місця, але і залишила на ньому напис. Це була велика помилка з мого боку, і тільки тепер, ставши дорослою, я розумію, наскільки це було бездумно і огидно », - заявила вона.

 

На фрагменті мармуру дійсно помітили напис: «Сему, з любов'ю, Джесс. Рим 2017 рік». Джесс в своєму листі розповіла, що вона намагалася стерти напис з каменю, але нічого не вийшло.

Точно неясно, звідки саме Джесс взяла цей шматок мармуру, але передбачається, що вона винесла його з Форуму, який колись був політичним серцем Римської імперії. У музеї уточнили, що посилку їм відправили з Атланти, штат Джорджія.

У жовтні жінка з Канади на ім'я Ніколь відправила в офіс турагента посилку з двома мозаїчними плитками, елементами амфори і шматком кераміки, які вона вкрала в Помпеях 15 років тому. Разом з посилкою вона відправила лист, в якому визнавала свою провину.

За її словами, через ту крадіжку її стала переслідувати низка нещасть: вона двічі перенесла рак молочної залози і зазнавала фінансових труднощів. На думку жінки, причиною цього стало прокляття, яке вона накликала на себе крадіжкою артефактів.

У посилці від Ніколь був ще одне лист з каяттям від подружньої пари, теж з Канади. Вони відправили в Італію кілька каменів, які вкрали з місця розкопок в 2005 році.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також